| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

στοιχεία ταυτοποίησης καντίνας

Page history last edited by ntora 13 years, 8 months ago

Αναζήτηση και ομαδοποιημένη καταγραφή των στοιχείων αναγνώρισης της οποιαδήποτε καντίνας και της διαφοροποίησής της από το σύνολο των καντινών .

 

Οι παρακάτω κατηγορίες συγκεντρώνουν το σύνολο των στοιχείων ταυτοποίησης της οποιαδήποτε καντίνας. Γίνεται χρήση τριών συγκεκριμένων παραδειγμάτων στη προσπάθεια εντοπισμού των στοιχείων που κατηγοριοποιούνται (καντίνα στο Ρίο, στο πανεπιστήμιο, στη πλαζ).

-          1ον Σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο.

Η τοποθέτησή της στο χώρο και η λειτουργία της ,αμέσως δίνει νέο νόημα στην περιοχή που ορίζεται πλέον με τη παρουσία της, γεγονός που τη διαφοροποιεί αμέσως από κάθε είδους μέσου μετακίνησης.  Επίσης στη περιοχή αυτή που ορίζει δημιουργεί χώρους με σαφείς λειτουργίες. Υπάρχει ξεκάθαρα κάποιος χώρος στάθμευσης, ένας στεγασμένος χώρος για τη διακίνηση των τροφίμων ,ο χώρος της καντίνας ως κατασκευής και ίσως κάποιες φορές στεγασμένοι χώροι κατανάλωσης των τροφίμων. Οι χώροι αυτοί διαρθρώνονται διαφορετικά σε κάθε καντίνα και αυτό αποτελεί ένα πρώτο σημείο ταυτοποίησής του.

Καντίνα στο πανεπιστήμιο.

Καντίνα στο Ρίο .

Καντίνα στη πλαζ.

    - 2ον    Μορφή,  προσαρτώμενα στοιχεία.

 Ένα επόμενο στοιχείο αναγνώρισής της , ίσως και εξίσου σημαντικό, είναι τα διάφορα πρόσθετα στοιχεία στον σχετικά ορθογώνιο όγκο της που καταδεικνύουν τις πολύπλοκες λειτουργίες που λαμβάνουν χώρο και που αποκλίνουν από τις συνήθεις χρήσεις των φορτηγών και τροχόσπιτων, προϊδεάζοντας έτσι για τη χρήση της κατασκευής. Στοιχεία τα οποία ορίζουν χώρο ,όπως διάφορες στέγες, τέντες, πάγκοι ,τραπέζια, ή συντελούν σε λειτουργίες που εκτελεί η καντίνα όπως ο εξαερισμός, η παροχή νερού ,η συλλογή των απορριμμάτων και άλλα, διαμορφώνουν ένα μοναδικό εξωτερικό για τη κάθε καντίνα.

καντίνα στη πλαζ.

καντίνα στο πανεπιστήμιο.

καντίνα στο Ρίο.

- 3ον Σημείο τοποθέτησής της.

 Συνήθως βρίσκεται σε σημεία- περάσματα στοχεύοντας σε συγκεκριμένο κοινό το οποίο όχι μόνο περνάει από εκεί αλλά διαθέτει και τις συγκεκριμένες ανάγκες που εξυπηρετεί η καντίνα.

Καντίνα στο Ρίο: πέρασμα εξαιτίας της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου και των φεριμπότ. Στοχεύει στους οδηγούς νταλίκας και στους ταξιδιώτες που περνούν από εκεί.

Καντίνα στη πλάζ: είναι χώρος με πολύ κόσμο το καλοκαίρι, στοχεύει στους λουόμενους.

Καντίνα στο πανεπιστήμιο: είναι πέρασμα τόσο από φοιτητές που  πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο όσο και από τους οδηγούς νταλίκας και αυτοκινήτου που διασχίζουν την εθνική οδό.

-          4ον Διάρκεια παραμονής στο χώρο.

Βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ακόμη το ρίζωμά τους στα σημεία που βρίσκονται ,μαρτυρώντας έναν περισσότερο μόνιμο χαρακτήρα ,καθώς ελάχιστες από αυτές αλλάζουν περιοχή. Το ρίζωμα αυτό επιτυγχάνεται είτε με τη χρήση στηρίξεων του όγκου είτε ακόμα και με τη καθίζηση του οχήματος, και αποκαλύπτει τη μοναδική αυτή σχέση της καντίνας και της περιοχής ,ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και μία αλληλοταυτοποίηση των δύο. (ταυτοποίηση της καντίνας :η καντίνα στο Ρίο, η καντίνα στη πλαζ. Ταυτοποίηση της περιοχής : πήγαμε για ψάρεμα κοντά στη καντίνα .)

Καντίνα στο πανεπιστήμιο :σταθερή καντίνα ,ριζωμένη στο χώρο, βυθισμένη.

Καντίνα στη πλάζ: σταθερή καντίνα, υπάρχουν στοιχεία στήριξης ενώ οι ρόδες βρίσκονται  στoν αέρα.

Καντίνα στο Ρίο.: η περιοχή είναι σταθερή αλλά η καντίνα μετακινείται ανάλογα με τον καιρό. Εξαιτίας του δυνατού ανέμου παίρνει τη κατάλληλη κλίση προς τη θάλασσα.

-5ον είδη και ποικιλία προς πώληση.

Καντίνα στο Ρίο: σουβλάκια, βρώμικο.

Καντίνα στο πανεπιστήμιο: μπαγγέτες, τοστ

Καντίνα στη πλάζ: σουβλάκια, παγωτό.

-6ον διαφήμιση ,πινακίδες,επιγραφές που συμβάλλουν στη προώθηση προιόντων αλλά και της ίδιας της καντίνας.

-7ον φωτισμός. Ο φωτισμός της καντίνας είτε προέρχεται από φώτα δημόσιου χώρου είτε απο τα φώτα της καντίνας διαμορφώνει και αυτός τη ταυτότητα της καντίνας και συμβάλει στη μοναδική της μορφή (δημιουργόντας σκιές, φωτεινά σημεία και κυρίως ορίζοντας τους βασικότερους χώρους της) .

 

Μία παρατήρηση.

 

χαρτησ copy

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.